LDK

Kamratföreningen
Vad är LDK-k?
Fotoalbum
Brassbands-SM
Styrelsen
Stadgar
Medlemskap
Medlemsportalen
√Örets Dragontrumpetare
Allmänt
Startsida
Vad är LDK?
Soldatförteckning
Fotoalbum
Hästarna
Elva månader
Chat
Forum
√Örskullar
1990
1991
1992
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
Länkar
Beridna Högvakten
Försvarsmusiken
Arméns Musikkårs Vänner
Arméns Trumkårs Vänner
√Ėvrigt
LDK:s CD-skivor
Svensk historia
Kontakta oss
In English
LDK-k © 1997 - 2018Avslutningsbal

Tänk att LDK äntligen skulle få gå på den där balen som vi har pratat om så länge. Fredagen den 8:e augusti efter en vanlig högvaktsdag blev den av. Efter HVO skyndade sig tre dragonflickor till frisören. Dragonpojkarna började trängas i duscharna. Nu skulle de svettiga sluskarna byta skepnad till fräscha kungar (i alla fall försöka) De allra flesta drog ner med våra Transit bussar till Drottning Viktorias Örlogshem där vi senare skulle spendera natten. Förhoppningsvis väntade deras baldejter där nere på dem. Kvar på K1 var några få dragontrumpetare och fixade frisyrer, petade skit från naveln och annat nödvändigt. Klockan blev bara mer och mer. Tillslut anlände musikerna med sina fina töser. De tre dragontjejerna som hade anlitat frisör kom även dem och fumlade förbi gossarna i M/ä och brudarna i fina balklänningar. På dragontoan blev det tjejtjut som aldrig förr måste jag säga. Smink låg spritt ut över hela hanfatet medan vi betedde oss som yra höns. Klänningarna krånglades på. Näsholm fick vara med och assistera och uppleva hur tjejer är innan de ska på bal. Det är det inte många karlar som får göra. Nu var det bara några minuter innan kalaset skulle börja. Hönorna börjar tillslut sansa sig och kom ner till minglet. Oj, oj, oj, vad många vackra damer det var där nere. De manliga dejterna var även dem mycket stiliga. Befälen dök upp i sina uniformer. Kaptenerna hade klätt upp sig i prydliga grejer, nåt alldeles extra. De var riktigt stiliga.

Mingel med drinkar, sen var det fotografering. Vi gick självklart i trupp upp till stora mässen. På vägen upp stod sex soldater från 4:e skvadron uppställda med sabeln på axeln i enskild ställning. Man kände sig lite grann som en prinsessa. En blåssextett spelade samlingsmusik innan middagen började. På stora mässen ser det nästan ut som på slottet. Fina rum med stora målningar på viktiga gubbar och soffor som man knappt törs sitta i. Där gled vi runt och fick uppleva det som befälen får vara med om nästan varje middag. Vi gled så småningom till middagssalen. Trerättersmiddag med tal om det ena och det andra. Bengtssons tal till kvinnan var riktigt bra. Han sa nåt i stil med att det var fantastiskt att se alla fina flickor vid Stureplan påväg till slottet, men även kul att se tjejerna på balen och se att de faktiskt kan se ut som kvinnor. Självklart följde några snappsvisor innan det dukades av för dans.

Dansen varade hela kvällen tills stora mässen ville vara ensam med servitriserna. Kvällen gick fort… alldeles för fort. Balen var mycket lyckad och trevlig, och visst hann hjärnan med att medverka mentalt och förstå hur lyxigt man hade det. Prinsar och prinsessor som vi var åkte vi ner till hotellet. Många fortsatte festen ute på Stockholms gator…

/Dragontrumpetare Engblom